tisdag 1 april 2014

Hård(rocks)träning pt 2

Det är ungefär ett år sedan jag satte ihop det här träningsprogrammet. Jag skulle tro att jag bara är marginellt mer tränad nu, och gäddhänget fladdrar fortfarande. Därför tar jag fram det på nytt. Det är lite som med musiker som inte orkar komma med nya låtar men som gärna vill ge ut skivor. Man letar fram nåt gammalt, som funkade förra gången, och ger ut det igen. Ganska smart.

Det jag är mest nöjd med träningsprogrammet är faktiskt att jag tog alla bilderna själv. Det var en sport i sig.

För alla er som inte (heller) har tränat sedan förra året kan jag bara säga: simma lugnt. Det viktigaste är inte hur bra man gör övningarna, utan med vilken inlevelse man gör dom. Rock on!

Övning 1 (uppvärmning): Doomdans. Det gäller att börja mjukt, så den här övningen innebär helt enkelt att man trampar takten till lite skön doommetal. En lämplig låt att börja med är "Born too Late" med Saint Vitus. Inte snabbare takt än så nu i början. Glöm inte bort att jobba med armarna!


Övning 2 (stretching) Manowarhälsning. Stå så länge du orkar. Tänk på att se så stolt och hård ut som du bara kan. Visualisera skivomslaget till Fighting the World så är du på rätt väg. Skrik gärna med till låten "Hail and Kill" för att träna upp andningen.
Övning 3 (stretch/styrka): Yngwieslides. Gör 10 åt vardera hållet. Pluspoäng om du använder gitarr. "Rising Force" är en riktig powerlåt att bli peppad av till denna övning.
Övning 4 (kondition/styrka): Duckwalk. Hoppa först 20 meter på det ena benet och sedan tillbaka på det andra. Upprepa så många gånger du orkar. Även här får man gärna använda gitarr. "Highway to Hell" kan passa bra (Hell symboliserar träningsvärken man får efteråt).

  


Övning 5 (smidighet/spiritualism): The Lizard King. Släng dig lite slumpmässigt på golvet och åma dig som om du har magknip och epilepsi samtidigt. Gör detta 10-15 gånger. Använd gärna en mjuk matta om du vill undvika blåmärken. Den här övningen kräver i vanliga fall en blandning av alkohol och piller, men med lite fantasi och inlevelse klarar du den nog. Känn din inre poesi! Vilken låt som helst med the Doors funkar här, utom kanske "the End". Med tanke på vilken rörlig övning detta är så är den svår att fånga på bild.


Övning 666 (avslappning): Rock´n´rolldöden. Du kan gå direkt till avslappningen från övning 5 utan att resa dig. Ligg så stilla du kan, det ska nästan se ut som att du har tuppat av. Glöm för guds skull inte att andas! Led Zeppelins "Stairway to Heaven" är ett hett tips. Eller "the End". LYCKA TILL!

Om någon saknar övningen Harry Headbanger kan man lägga in den efter stretchingen. Jag har utelämnat den pga risken för nackbesvär.

2 kommentarer:

  1. Bra komponerat. JD

    SvaraRadera
  2. Tack, övningarna är noggrannt utvalda. Funderar på att ge mig in i gymbranschen.

    SvaraRadera