torsdag 5 juni 2014

Djupa tankar från en hårig dusch - SRF 14

Det finns en plats där man kan stå i en sunkig dusch, med gräs, grus och andra människors hår på golvet, med en näst intill obefintlig vattenstråle och med så kort duschtid att när vattnet är slut har man fortfarande tvål på benen och balsam i håret, och ändå har man aldrig känt sig renare.  

Det finns en plats där svurna fiender campar tält intill tält, mc bredvid mc, delar samma lägereld och det råder fred och frihet. 

På denna plats kan man gå från dödsmetall till irländsk folkrock utan att nån höjer ett ögonbryn. Det är folkfest till Eddie Meduza och alla tänker se Electric Banana Band. Det är ju kult. Det spelar ingen roll om du ser ut som Hank von Helvete, Izzy Stradlin eller Steve Harris. Ingen hånar dig eller ger dig på käften för det. Du står för vad du tycker.

När någon energiskt står och varvar sin bil vid tre på natten tänker man inte "jävla ligisk" utan "jävlar vad den bilen låter fräckt", och när grannarna drar igång Blackened halv sju på morgonen vill man att de ska höja volymen för satan vilken bra låt det är! 

Det är okej att käka ostbågar och en halv gurka till frukost. Vid två på eftermiddagen. Man åt ändå pizza vid tolv på natten. 

Tandborstning och ansiktsrengöring känns alldeles för civiliserat. Iaf räcker det med en gång om dan. 

Denna plats heter Sweden Rock Festival. Den finns bara under några korta dagar men återkommer år efter år. Förhoppningsvis gör den det för all framtid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar