måndag 10 mars 2014

God save the Queen

Det finns så många bra och rockiga låtar med Queen som känns alldeles, alldeles bortglömda. Tänk om de nån gång spelade nåt annat än Bohemian Rhapsody, We will rock you och de andra gamla vanliga på radion? Inte för att de låtarna är dåliga på något sätt, men de behöver få vila en stund.

Jag har några förslag på bubblare och de listas här i kronologisk ordning. Jag tycker nämligen om struktur.
  1. Modern Times Rock´n´Roll från det självbetitlade debutalbumet
  2. Son and Daughter från samma album som ovan
  3. Tenement Funster från Sheer Heart Attack
  4. I´m In Love with My Car från A Night at the Opera
  5. Tie Your Mother Down från A Day at the Races
Ja, jag gillar Roger Taylor. Det är alltid kul när trummisar får sjunga.

Utöver de fina bitarna här ovanför har vi givetvis Stone Cold Crazy, som är i en klass för sig. Den har kallats för den första thrash metal-låten, fastän det begreppet inte var påkommet 1974 när Sheer Heart Attack släpptes. För att understryka hur thrashig den är har Metallica gjort en cover på den på Garage, Inc. James Hetfield var dessutom en av gästartisterna på den minneskonsert som gavs på Wembley 1992 efter Freddie Mercurys död. Utöver James Hetfields gästspel (eller snarare gästsång) medverkar också Tony Iommi. Även Tie Your Mother Down framfördes och då med Slash på gitarr och Joe Elliott på sång.

Titta gärna på hela konserten. Den finns på Youtube och går att köpa på DVD. Raden med gästande stjärnor är nästan lika lång som den på Hollywood Walk of Fame. Om inte annat är det värt att kolla bara för att få se Brian Mays underbara väst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar