måndag 4 augusti 2014

Tillfälligt avbrott med konsertinslag

Det har varit stopp i bloggandet ett tag. Jag drabbades nämligen hårt och skoningslöst av SEMESTER. Det har snart gått över nu som tur är...

Nä skämt åsido, det är väl skönt att man kan bli fullkomligt befriad från datorer en stund. Jo visst, man bär konstant med sig en dator i form av en ajfån, men det är alldeles för krångligt att skriva på den.

De senaste veckorna har varit alldeles fullknökade med roliga äventyr. Vissa av dom var i allra högsta grad kopplade till hårdrock. Den 25e juli var vi till exempel och tittade på den levande legenden King Diamond på Gröna Lund. Skräckkungen från Danmark har jag varken sett eller hört särskilt mycket av innan, men det krävdes bara en enda låt för att jag skulle bli hundra procent frälst i den onda kyrkan som är King Diamond.

Jag var nästan säker på att konserten skulle ge upphov till arga insändare i tidningarna och kanske även meddelanden på telefonsvararen tillhörande P1 från skräckslagna äldre damer och bekymrade föräldrar som fruktade för sina barns arma själar. Tänk er själva; ett sommaridylliskt grönan fullsmetat med turister, barnfamiljer och diverse semesterfirande flanörer med glassar i händerna invaderas plötsligt av tusentals svartklädda kufar som sektmässigt låter sig förtrollas av uppochnervända kors, bilder på ondskefulla djävulsgetter, förlösandet av hin håles avkommor, brännandet av häxor och annan tillbörlig satanism ackompanjerat av King Diamonds säregna fallsettsång blandad med härliga avgrundsvrål. Obetalbart.

Världen har visst förändrats, för det är tydligen ok att vara skojsatanist nuförtiden. Jag är nästan besviken.

Showen, och det var verkligen show i ordets rätta bemärkelse, inleddes med dagens låt, The Candle. Den definierar stämningen som rådde hela spelningen igenom. Rysligt härligt. Fyra getskallar av fem blir betyget. The Candle inledde inte bara den här konserten utan är även öppningslåten på King Diamonds debutalbum Fatal Portrait från 1986.

Imorgon bjuder jag på bilder från och en sammanfattning av festivalen Skogsröjet som gick av stapeln i Rejmyre i helgen. Missa inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar